sâmbătă, 28 martie 2009

Presa - Medicii de familie se razvratesc



TVR - Medicii de familie se razvratesc. Va trebui sa platim consultatiile ?


Medicii de familie trec la proteste extreme. Ei ameninţă că de săptămâna viitoare vor cere bani pentru consultaţii şi nu vor mai da reţete sau trimiteri.

Şi asta pentru că le expira contractele cu Casa de asigurări de sănătate şi nu vor să accepte noul contract-cadru, aprobat de Guvern.

Medicii de familie şi-au angajat o casă de avocatură ca să atace în instanţă actul normativ.
Potrivit liderului Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, suma alocată este mică pentru medicii de familie. "Procentul este scăzut nu numai la ambulatoriu, ci şi la spitale", a precizat dr. Tănăsescu.


Reducerea drastică a procentului alocat medicinei de familie din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate va duce la deficienţe grave de acordare a asistenţei medicale primare, care vor culmina cu falimentarea unui mare număr de cabinete.

"Alte nemulţumiri sunt legate de centrele de permanenţă, întrucât aici trebuie acordată asistenţă de urgenţă, iar medicii de familie nu sunt specializaţi în medicina de urgenţă", a spus Rodica Tănăsescu. În plus, nu se spune cine plăteşte personalul care lucrează în acest serviciu. Astfel de activităţi se găsesc în afara curriculei medicului de familie şi depăşesc timpul european de muncă, a precizat preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu