joi, 2 aprilie 2009

Servicii medicale care se platesc la medicul de familie



Adeverinta de somaj
Adeverinta pentru studii (admitere, facultate, master etc.)
Adeverinta pentru angajare
Adeverinta pentru scoala de soferi
Certificat prenuptial (de casatorie)
Adeverinta pentru permis port-arma si alte permise
Adeverinta pentru plecarea in strainatate
orice alte adeverinte solicitate de institutii care pot cere informatii legate de starea de sanatate, in limita competentei medicului de familie, cu exceptia celor mentionate in contractul cadru (vezi Mit-Taxe abuzive)

Motivul pentru care aceste servicii medicale se platesc la medicul de familie de catre pacientul asigurat a fost prezentat intr-o postare anterioara. Mit - Taxe abuzive

Medicul de familie este obligat sa va elibereze chitanta pentru aceste servicii medicale. In cazul in care solicitati si nu primiti chitanta, puteti reclama acest fapt.

Cum vă schimbați medicul de familie ?



Cum îmi schimb medicul de familie ?

Pentru a vă schimba medicul de familie, trebuie să urmați pașii pentru înscrierea pe lista unui medic de familie la noul medic ales de dvs., și să precizați numele medicului de la care plecați pe cererea de înscriere.

Noul dvs. medic de familie trebuie să anunte în scris, prin poștă, în maximum 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care ați plecat, precum și casa de asigurări de sănătate.

Medicul de familie de la care care ați plecat are obligația să transfere o copie a fișei medicale, prin poștă, noului dvs. medic de familie, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare, și sa păstreze minimum 1 an fișa originală.

Conform Normelor de aplicare ale contractului cadru 2009, Anexa 2, Art 12.
Update: Conform Normelor 2010.