marți, 5 iulie 2011

SIUI nu merge


Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) blochează iar activitatea medicilor de familie. Deși noile reguli din contractul cu casa de asigurări trebuiau introduse în SIUI de la data intrării lor în vigoare (1 iunie 2011), iată că nici pe 5 iulie sistemul nu funcționează și medicii nu pot să deconteze serviciile din luna iunie. Raportarea serviciilor în vederea decontării ar fi trebuit să înceapă în toată țara de vineri, 1 iulie, la prima oră însă actualizarea SIUI a fost disponibilă abia la prânz după ora 14. Aceasta a fost incompletă, deoarece nomenclatoarele care stabilesc regulile de decontare au fost puse la dispoziția medicilor de către CNAS abia luni, 4 iulie.

Încă se mai așteaptă alte actualizări care să rezolve erorile. Una din erori a șters din evidențele electronice toate serviciile introduse pe parcursul lunii iunie, medicii fiind nevoiți să le reintroducă într-o zi pentru a putea raporta.

Oare cât costă serviciile de update și suport tehnic pentru un program de zeci de milioane de euro ? Și cum ar funcționa SIUI dacă nu ar fi complet implementat și funcțional din ianuarie 2011 ?