marți, 12 iunie 2012

O nouă ediție Împreună pentru fiecare


Un nou an, o nouă ediție a campaniei Împreună pentru fiecare. Proiectele de reabilitare şi dotare a unor cabinete de medicină de familie înscrise în secțiunea Sănătate au fost și în acest an în număr mare:
Deși majoritatea cabinetelor medicale din mediul rural se află încă în proprietatea primăriilor, care ar trebui să le repare și să le doteze, acestea se află într-o stare avansată de degradare. Pentru multe dintre acestea, astfel de campanii de responsabilitate socială ale companiilor private sunt singura soluție. Primăriile declară că nu au fondurile necesare pentru a le repara și dota, deși legislaţia în vigoare (Ordonanţa de Urgenţă 68/2008) a obligat primăriile să repare şi doteze cabinetele începând cu iulie 2009, în cazul în care nu au dorit să vândă cabinetele.

Ediția 2012 a campaniei Împreună pentru fiecare încă nu și-a anunțat câștigătorii din acest an, urmând acum etapa analizei pe teren a proiectelor înscrise. Succes medicilor de familie și comunităților care au înscris proiecte !