vineri, 8 iulie 2011

Împreună Pentru Sănătate Rurală



Împreună Pentru Sănătate Rurală este proiectul inimoșilor studenți mediciniști de la Facultatea de Medicină din București, Societatea Studenților în Medicină din București. Alături de medici rezidenți din același centru universitar și cu sprijinul Asociației Medicilor de Familie București, Colegiului Medicilor din România și sponsorilor, acești tineri deosebiți acordă ajutor medical pacienților din mediul rural care au acces dificil la investigații paraclinice.

Supravegheați de medicul de familie care îngrijește pacienții din zonă, studenții și rezidenții examinează pacienții, efectuează câteva analize de laborator (glicemie, trigliceride și colesterol cu stripuri rapide), electrocardiogramă, ecografie abdominală și audiogramă. Studenți de la Facultatea de Medicină Dentară "Titu Maiorescu" se ocupă de partea de sănătate dentară și alți studenți voluntari oferă informații despre prevenția tuberculozei.

Aparatura este împrumutată pentru fiecare ediție iar costurile de deplasare (limitată la împrejurimile Bucureștiului) și consumabilele sunt acoperite din mici sponsorizări, obținute cu greu de studenți.

„De cele mai multe ori am fost nevoiţi să amânăm ediţii ale proiectului din lipsa fondurilor. Majoritatea sponsorilor sunt încântaţi de activităţile proiectului, însă de cele mai multe ori nu studenţii sunt targetul lor, ci medicii. De aceea, o sponsorizare se obţine după o perioadă lungă de prezentări şi insistenţe din partea noastră“, spune Anca Chelariu.

Proiectul a avut câteva ediții anul acesta și, cu sprijinul sponsorilor și prin entuziasmul tinerilor, va continua și în anii următori. Ultima ediție din acest an universitar este în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe. Mai multe informații despre proiect, imagini și date de contact - pe siteul Împreună Pentru Sănătatea Rurală sau pe pagina facebook.