joi, 24 aprilie 2014

Săptămâna Internațională a Vaccinării 2014


Internetul este folosit,  uneori chiar în exclusivitate, de mulți părinți care doresc să afle mai multe lucruri despre vaccinare. Din nefericire între primele trei rezultate ale unei căutări Google pentru "vaccinuri" și "vaccinare" apar siteuri fără informații validate științific și fără surse credibile. Există și un aspect îmbucurător care vine însă ca o picătură de rațiune într-un ocean de ignoranță: al treilea site este Wikipedia, o sursă de informații în cea mai mare parte obiectivă, atunci când nu este vandalizată. Puținii bloggeri care se încumetă să scrie despre acest subiect trebuie să facă față avalanșei de comentarii și linkuri antivaccinare fără ca în final articolele lor să ajungă pe primele locuri în căutări.

În acest context, campania Săptămâna Internațională a Vaccinării derulată și pe Internet reprezintă un alt motiv de bucurie. Este o campanie de conștientizare a importanței vaccinării, construită în jurul mesajului central "Fii Sănătos! Fii Responsabil! Vaccinează-te!". Organizată în România de Societatea Națională de Medicina Familiei, campania se bazează pe inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății care a declarat de mai mulți ani ultima săptămână a lunii aprilie Săptămâna Internațională a Vaccinării.

Părinții pot afla de astăzi informații din surse validate științific despre vaccinurile pentru copiii lor pe siteul www.edumedical.ro/vaccinare. Pe același site și adulții care au nevoie să fie vaccinați pot afla informații verificate și pot discuta cu medicii despre vaccinare.

Mesajele campaniei sunt promovate online prin testimoniale și un spot al campaniei realizat de Organizația Mondială a Sănătății.