joi, 26 mai 2011

Analize și consultații "gratuite", "cu discount 60%"


Pe unul dintre siteurile de reduceri poate fi găsită oferta următoare:

"Set complet de analize - colesterol total, glicemie, hemoleucograma, TGO, TGP, IMC, tensiune arteriala, EKG, consultatie medicina interna sau de familie, interpretarea analizelor si stabilirea planului de actiune cu pacientul (pentru 3 luni,) cu numai 90 RON la Clinicile Anima. Discount 64%. Economisiti 160 lei."

Important ! De toate analizele, investigațiile și consultațiile din pachetul prezentat pot beneficia în mod gratuit, fără plată suplimentară, toți asigurații (salariați, pensionari, gravide, copii, elevi, studenți fără alte venituri, șomeri ș.a.). Pentru aceasta, trebuie să fie înscriși la un medic de familie în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și doar să se prezinte la o consultație la medicul de familie, în urma unei programări telefonice.

Deoarece fondurile alocate de CNAS sunt insuficiente, este posibil ca unele laboratoare de analize să nu poată efectua analizele gratuit, însă pe piață există foarte multe laboratoare și nu toate termină fondurile. Cu biletul de trimitere pentru analize, prescris de medicul de familie, vă puteți prezenta la orice laborator care are contract cu casa de asigurări, în termen de 30 de zile de la emitere. Puteți afla care laboratoare au contract cu casa de asigurări consultând secțiunea Furnizori de pe paginile caselor de asigurări sau întrebând medicul de familie.

Revenind la oferta de la început, la verificarea paginii de prezentare a clinicii, se poate obține prețul defalcat al pachetului din ofertă.

Măsurare IMC 7 lei
Măsurare tensiune arterială 5 lei
Interpretare EKG 30 lei
Examinare medicină de familie 60 lei
Interpretare analize 25 lei
Control medicină de familie (~ stabilirea planului de acțiune cu pacientul) 30 lei

Total servicii medicină de familie 157 lei

EKG - fără interepretare 30 lei

Pentru prețurile analizelor de laborator am consultat un alt laborator, cel din ofertă neavând prețurile afișate pe site. Oferta pieței este însă similară.

Colesterol total 9 lei
Glicemie 9 lei
Hemoleucograma 29 lei
TGO 9 lei
TGP 9 lei

Total analize 65 lei

Preț total pachet 252 lei

Să analizăm cât decontează Casa de Asigurări de Sănătate furnizorilor aflați în contract pentru același pachet.

Măsurare IMC 0 lei
Măsurare tensiune arterială 0 lei
Interpretare EKG 0 lei
Examinare medicină de familie 6,54 lei
Interpretare analize 0 lei
Control medicină de familie (~ stabilirea planului de acțiune cu pacientul) 6,54 lei

Total decontare CNAS servicii medicină de familie 13,08 lei + plata per capita (aferentă unui pacient înscris la medic) 20,52 lei/an = 33,6 lei (Diferență față de prețul pieței: 78%)

Mențiune - toate serviciile de mai sus sunt incluse în manevrele și procedurile terapeutice aferente unei consultații medicale, neputând fi taxate suplimentar de medicul de familie cu contract. Valoarea plății per capita utilizată în calcul este cea anuală, luându-se în considerare faptul că pachetul oferit reprezintă în esență un examen de bilanț, care se realizează conform recomandărilor generale anual.

EKG - fără interpretare decontat CNAS 7,12 lei (Diferență față de prețul pieței: 76%)

Colesterol total 5,35 lei
Glicemie 5,35 lei
Hemoleucograma 13,6 lei
TGO 5,43 lei
TGP 5,46 lei

Total decontare CNAS analize 35,19 lei (Diferență față de prețul pieței: 41%)

Preț total decontat CNAS pachet 75,91 lei (Diferență față de prețul pieței: 69%)

Prețurile pot fi verificate atât pe siteurile clinicilor cât și în proiectul de Norme metodologice pentru Contractul-Cadru 2011 de furnizare a serviciilor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, publicat astăzi.