duminică, 7 aprilie 2013

Ziua Mondială a Sănătății


Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, medicii de familie au amintit într-un comunicat de presă despre importanța controlului tensiunii arteriale în prevenirea apariției hipertensiunii arteriale și complicațiilor sale.

"Dacă ai în familie cel puțin un caz de hipertensiune arterială, dacă nu ți-ai măsurat niciodată tensiunea arterială, dacă nu ești sigur că nu ai hipertensiune, fă un gest simplu, o vizită în cabinetul medicului tău de familie și măsoară-ți corect tensiunea arterială! Cheia succesului este depistarea precoce a hipertensiunii! La fel de importante pentru pacienții deja diagnosticați sunt respectarea unui stil de viață sănătos și a tratamentului pe termen lung.  Ignorarea tratamentului constant și corect, a vizitelor la medic se plătesc, din păcate extrem de scump, în ani de suferință a pacienților și familiilor lor. Dializa, intervențiile chirurgicale la nivel cardiac, tratamentul de lungă durată în urma unui accident vascular cerebral, toate acestea presupun suferință și costuri enorme pentru pacienți și familiile lor, dar si pentru sistemul medical în ansamblu și pot fi evitate cu ajutorul medicilor de familie" - Dr. Rodica Tănăsescu, medic de familie, președinte SNMF.

Inițiativa se înscrie într-o serie de campanii pentru pacienți și promovarea intervențiilor preventive în Sănătate ale medicilor de familie.