duminică, 3 mai 2009

Mergi la medicul de familie si semneaza pentru sanatatea ta !



In cabinetele medicilor de familie din toata tara a inceput campania de strangere de semnaturi de la sustinatorii initiativei legislative cetatenesti cu privire la Legea privind nivelul fondurilor anuale minime obligatorii destinate finantarii sanatatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, numarul 281 din 29.04.2009.

Concret, este vorba despre un proiect de lege prin care, incepand de la 1 ianuarie 2010, segmentului Sanatatii sa i se acorde 6% din Produsul Intern Brut anual si segmentului asistentei medicale primare sa i se acorde minim 12% din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

De mentionat ca, in prezent, procentul alocat Sanatatii din Produsul Intern Brut anual este de doar 3,6% iar procentul din FNUASS alocat asistentei medicale primare este de doar 5,4%.

Pe pagina initiativei legislative puteti gasi expunerea de motive, proiectul de lege si avizul Consiliului Legislativ.

Tabelul cu semnaturi in sprijinul initiativei legislative trebuie completat cu datele din buletin (numele si prenumele, adresa, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate) si semnatura sustinatorului.

Tot ce trebuie sa faci ca sa sustii acest demers este sa mergi la medicul de familie si sa semnezi pentru sanatatea ta !