miercuri, 3 iunie 2009

Presa: Campanu se razboieste cu ministrul Sanatatii



Campanu se razboieste cu ministrul Sanatatii

Liviu Campanu, senator Senatorul liberal Liviu Campanu il acuza de ministrul Santatii, Ion Bazac, de lipsa de profesionalism si de rea-credinta dupa ce seful sistemului medical romanesc a declarat ca Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, desfasurat in guvernarea trecuta, ar fi fost un esec total!

"Ne-a fost dat zilele trecute sa auzim, din gura demnitarului, despre cat de rau, ineficient, costisitor si fara rezultat a fost programul national de evaluare a starii de sanatate aplicat de ministrul Nicolaescu, pe timpul guvernarii liberale. Spuneti asta si milioanelor de cetateni ai Romaniei care nu au calitatea de asigurat si care pentru prima oara, dupa 1999, au putut beneficia de analize medicale gratuite si consultatii si alte investigatii gratuite! Spuneti asta sutelor de mii de pacienti care au fost diagnosticati pentru prima data si au inceput tratamentul pentru diverse afectiuni cronice precum diabet, hipertensiune arteriala, hepatopatii cronice, afectiuni cardiace cronice! Spuneti asta miilor de pacienti diagnosticati cu afectiuni neoplazice, fata de care v-ati aratat deja profundul dispret, prin alocarea bugetara pe acest program!", a replicat senatorul Liviu Campanu.

"Am aflat de la dumnevoastra ca habar nu aveti care sunt tipurile de specialitati medicale, nu stiti ca medicina de familie este specialitate medicala, ca exista medici specialisti si medici primari de medicina de familie, incercand sa rupeti sistemul in doua si sa impartiti medicii in medici de familie si specialisti", spune Campanu.

Articol complet

Presa: Cabinetele medicale au ramas fără formulare tipizate

Realitatea.net: Bolnavii din Vaslui nu pot primi medicamente compensate pentru că nu mai există formulare pentru reţete

Bolnavii din Vaslui nu îşi pot procura medicamente gratuite sau compensate. Asta pentru că cele mai multe cabinete medicale au rămas fără formulare tipizate pentru reţete. Deşi ar fi trebuit să ajungă în teritoriu înainte de 1 iunie, tipografia contractată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a întârziat tipărirea şi distribuirea formularelor.

Fără reţeta gratuită sau compensată, oamenii ar trebui să scoată din buzunar câteva sute de lei. Bani pe care pensionarii nu-i au. Medicii ridică neputincioşi din umeri. Se confruntă zilnic cu supărarea pacienţilor. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vaslui susţine că problema se va rezolva în cursul acestei săptămâni, dar pentru scurt timp.

La Vaslui au fost cerute 1500 de formulare, dar vor ajunge doar 500.