miercuri, 3 iunie 2009

Presa: Campanu se razboieste cu ministrul SanatatiiCampanu se razboieste cu ministrul Sanatatii

Liviu Campanu, senator Senatorul liberal Liviu Campanu il acuza de ministrul Santatii, Ion Bazac, de lipsa de profesionalism si de rea-credinta dupa ce seful sistemului medical romanesc a declarat ca Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, desfasurat in guvernarea trecuta, ar fi fost un esec total!

"Ne-a fost dat zilele trecute sa auzim, din gura demnitarului, despre cat de rau, ineficient, costisitor si fara rezultat a fost programul national de evaluare a starii de sanatate aplicat de ministrul Nicolaescu, pe timpul guvernarii liberale. Spuneti asta si milioanelor de cetateni ai Romaniei care nu au calitatea de asigurat si care pentru prima oara, dupa 1999, au putut beneficia de analize medicale gratuite si consultatii si alte investigatii gratuite! Spuneti asta sutelor de mii de pacienti care au fost diagnosticati pentru prima data si au inceput tratamentul pentru diverse afectiuni cronice precum diabet, hipertensiune arteriala, hepatopatii cronice, afectiuni cardiace cronice! Spuneti asta miilor de pacienti diagnosticati cu afectiuni neoplazice, fata de care v-ati aratat deja profundul dispret, prin alocarea bugetara pe acest program!", a replicat senatorul Liviu Campanu.

"Am aflat de la dumnevoastra ca habar nu aveti care sunt tipurile de specialitati medicale, nu stiti ca medicina de familie este specialitate medicala, ca exista medici specialisti si medici primari de medicina de familie, incercand sa rupeti sistemul in doua si sa impartiti medicii in medici de familie si specialisti", spune Campanu.

Articol complet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu