sâmbătă, 28 martie 2009

Presa - Medicii de familie au decis să nu semneze Contractul cadru pe 2009



Realitatea.net - "Medicii de familie au decis să nu semneze Contractul cadru pe 2009"

Medicii de familie au decis, astăzi, în cadrul Adunării Generale Extraordinare comune a Societăţii Naţionale şi a Patronatului Naţional de profil, să nu semneze contractul cadru şi normele de aplicare până când aceste acte nu se vor negocia real cu reprezentanţii medicilor.

Aceştia au spus că, deşi la întâlnirea comună cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din 16 februarie s-a stabilit că vor exista întâlniri distincte pentru discuţia Contractului cadru şi a normelor metodologice, factorii de decizie din sănătate "nu au dorit să avem aceste întâlniri", iar propunerile Patronatului au fost ignorate.De asemenea, există nemulţumiri faţă de reducerea drastică a procentului alocat medicinii de familie din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate aprobat, ceea ce va duce la deficienţe grave de acordare a asistenţei medicale primare, care vor culmina cu falimentarea unui mare număr de cabinete.

Mediafax - Pacienţii plătesc de miercuri toate serviciile medicale

"Noi dorim să semnăm contractul, dar într-o formă rezonabilă, or noi nici măcar nu am fost consultaţi. Eu, ca medic, nu voi putea să cer bani pentru consultaţie, deşi nu ştiu din ce vom trăi, dar nu vom avea drept să dăm reţete compensate sau trimitere la analize", a mai spus Tănăsescu.

De asemenea, preşedintele Patronatului Naţional al Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a susţinut că ordinul de permanenţă, care prevede faptul că medicii de familie vor lucra şi pe salvări, a fost făcut fără ca medicii să fie anunţaţi.

"Noi nu suntem medici de urgenţă. Aceasta este o specialitate diferită, cu atribuţii distincte şi vrem ca acest lucru să se respecte", a explicat Mihăilă.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei a mai precizat că pacienţii ar putea fi scutiţi de plata serviciilor medicale, până la reglementarea situaţiei, printr-un act adiţional privind funcţionarea cabinetelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu