duminică, 7 august 2011

Programul medicului de familie


Conform contractului cu Casa de asigurări de sănătate, medicul de familie are un program de lucru de 5 ore la cabinet și 2 ore pentru consultații la domiciliu. Cele 5 ore de cabinet pot fi prelungite la 6 sau 7 ore, în cazul în care numărul pacienților care au preferat serviciile medicului respectiv și s-au înscris pe lista sa depășeste 2200 de pacienți, respectiv 3000. Programul trebuie să fie afișat la cabinet, alături de informații de contact despre casa de asigurări, serviciul de urgență 112 și numărul de telefon pentru programări.

Unii medici de familie pun la dispoziția pacienților și serviciul 1363 CallMed, de consiliere medicală telefonică. Codul medicului poate fi afișat la cabinet, transmis de medic sau căutat pe www.callmed.ro.

Casa de asigurări controlează periodic respectarea prevederilor contractuale. Într-un articol din Ziarul de Roman, directorul CJAS Neamț declară că medicii de familie respectă programul afișat.

2 comentarii:

  1. Anonim1/9/11

    cati dintre acesti medici de familie stau la program si mai grav cati dintre domniile lor isi misca funduletul la pacient acasa,poate doar la prieteni,restul vin la cabinet,dar sunt raportati catre casa de asigurari la domiciliu
    ei zau nu va suparati tare dragi medici,voi vreti bani si reusiti sa-i obtineti din pix,nu-i rau de loc

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca sesizati nereguli in activitatea medicului dvs. de familie le puteti reclama la telverde al casei de asigurari cu care medicul se afla in contract. Acest numar este obligatoriu afisat la cabinet si pe siteul casei de asigurari.
    Totusi, pentru a fi luate in considerare, sesizarile trebuie semnate cu numele real, stimate "anonim".

    RăspundețiȘtergere