sâmbătă, 25 iunie 2011

Consultaţii la domiciliu


Peste 60% din gravidele din mediul rural au beneficiat de consultaţii la domiciliu asigurate de medicii de familie, conform unui studiu al World Vision Romania, prezentat de PaginaMedicala.ro.

În baza contractului cu casele de asigurări, medicii de familie pot efectua consultaţii la domiciliu timp de 2 ore pe zi şi doar 20 de consultaţii pe lună. Deşi CNAS a încercat limitarea acestor consultaţii doar la copiii până în 3 ani şi la pacienţii nedeplasabili (imobilizaţi la pat), medicii au obţinut în urma protestelor dreptul de decide singuri în ce situaţii este nevoie să asigure consultaţii la domiciliu, în urma solicitării pacienţilor lor.

În perioada aprilie-decembrie 2010, conform raportului CNAS, medicii de familie au raportat pentru decontare 30 de milioane de consultaţii în cabinet şi 1,4 milioane de consultaţii la domiciliu. Raportat la totalul de 11400 de medici de familie români, reiese o medie lunară de aproape 300 consultaţii la cabinet şi 13 consultaţii la domiciliu. De menţionat că acestor consultaţii care sunt raportate şi decontate de către CNAS li se adaugă consultaţii la cabinet care nu pot fi raportate distinct, fiind parte din "abonamentul" per capita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu