vineri, 3 aprilie 2009

Cum puteti beneficia de retete compensate sau gratuite ?



Puteti beneficia de retete (prescriptii) medicale compensate sau gratuite de la orice medic aflat in relatie contractuala cu CNAS, daca sunteti asigurat CNAS, prezentand dovada calitatii de asigurat.

Lista cu medicamente compensate si gratuite de care beneficiaza asiguratii se aproba prin hotarare a Guvernului si se schimba periodic.

Conditii:
Trebuie sa fiti inscris la un medic de familie.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti, este sa va prezentati la medicul de familie.
În urma consultatiei, daca este cazul, acesta va va elibera reteta cu medicamentele compensate sau gratuite de care aveti nevoie.

În unele situatii, medicul de familie va poate da o trimitere către un medic specialist care, în urma unor consultatii de specialitate, va va acorda reteta corespunzatoare sau va completa o SCRISOARE MEDICALA pentru eliberarea retetei de către medicul de familie.

În situatia în care asiguratul renunta la anumite medicamente cuprinse în prescriptia medicala, acestea se anuleaza, nefiind permisa eliberarea altor medicamente din farmacie în cadrul sumei respective.

Primitorul semneaza de primirea medicamentelor pe prescriptia medicala, pe care se mentioneaza numele, prenumele, adresa completa, seria şi numarul actului de identitate al acestuia, codul numeric personal - CNP, data eliberarii.

Text preluat partial de pe pagina CAS Maramures.

Va recomandam sa cititi si postarile Mit - Transcrierea retetelor, Mit - Transcrierea retetelor din sistemul privat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu