vineri, 3 aprilie 2009

Cum puteti beneficia de asistenta medicala ?



Pentru a beneficia de asistenta medicala, in baza asigurarilor de sanatate platite la CNAS:
- Trebuie sa fiti inscrisi la un medic de familie aflat in contract cu CNAS.
- Cu exceptia urgentelor, asiguratii trebuie sa prezinte medicului caruia i se adreseaza acte ce constituie dovada achitarii sau scutirii de la plata contributiei la asigurările de sănătate.

Medicul de familie este prima persoana pe care trebuie sa o consultati pentru a beneficia de asistenta medicala. În functie de situatie, medicul de familie va poate acorda asistenta medicala sau, daca este necesar, o trimitere către medicul specialist sau, direct, pentru internarea în spital.

Medicul specialist va va face unele consultatii sau analize mai amanuntite. De asemenea, daca e cazul, el va poate acorda trimiterea către internarea în spital.

Important! Nu uitati ca majoritatea cazurilor pot fi rezolvate la nivelul medicului de familie sau la medicul specialist. Nu toate afectiunile necesita internarea în spital.

Urgentele (servicii de urgenta) : Pentru situatiile de urgenta va puteti prezenta la orice medic, din orice unitate medicala, fara niciun fel de trimitere şi fara niciun alt document. Totusi, daca se poate, e recomandabil ca mai intai sa va adresati (direct sau telefonic) medicului de familie.

Text preluat si adaptat de pe pagina CAS Maramures.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu