duminică, 14 februarie 2016

CNAS lucrează și duminica pentru asigurații săi !


Duminica ce tocmai a trecut nu a fost prilej de relaxare pentru personalul medical din România și pacienții programați pentru ziua de luni. Un anunț scurt și sec apărut la prânz pe pagina CNAS a creat stări de anxietate și de nervozitate celor menționați anterior:


"Indisponibilitatea semnarii serviciilor prin utilizarea cardului de sanatate – CEAS UM - offline

In perioada 14.02.2016 si pana la data publicarii remedierii problemei, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline.

Serviciile operate in acest interval vor trebui incarcate in PIAS in maxim 72 ore de la prestarea acestora."


Dr. Otilia Țigănaș, medic de familie în județul Arad, scriitor și blogger, traduce cu mult haz anunțul pe blogul său. "Sistemul nu merge și nici nu se știe cât timp nu va merge. Pân-aici e clar ca lumina zilei."


Din fericire, pentru că la CNAS nimeni nu doarme și chiar și duminica se lucrează în beneficiul asiguratului, după câteva ore anunțul a fost modificat semnificativ:

"Indisponibilitatea semnarii serviciilor prin utilizarea cardului de sanatate – CEAS UM - offline

Echipa tehnica a CNAS a constatat duminica 14.02.2016 ora 14:00 o defectiune in functionarea autoritatilor de certificare pentru componenta CEAS (card national). Estimam ca in maxim 30 de ore de la constatarea problemei (in cursul zilei de 15.02.2016) echipa tehnica va remedia defectiunea si sistemul PIAS va fi functional in parametrii proiectati.

Pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline.

Serviciile operate in acest interval vor trebui incarcate in PIAS in maxim 72 ore de la prestarea acestora."

Personalul medical și pacienții care au nevoie de el luni pot răsufla liniștiți. Dacă au avut curiozitatea să verifice din nou siteul CNAS în aceeași duminică și să afle astfel că până la urmă echipa tehnică a reușit să estimeze totuși un interval în care va remedia problemele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu