vineri, 22 mai 2009

Presa: Medic sancţionat pentru raportări incomplete



Preşedintele/director al CJAS, dr. Liviu Mocanu, a declarat că medicul nu a respectat prevederile legale, motiv pentru care s-a decis sancţionarea sa, de început cu 10%, fiind la prima abatere.

„Doctorul care colaborează cu noi avea prestaţiile medicale înscrise doar pe calculator, nu şi în registrul de consultaţii, aşa cum este normal”, a mai spus preşedintele/director al CJAS. În cazul în care medicul nu-şi respectă prevederile contractuale pe care le are cu CJAS, el riscă să piardă contractul cu instituţia medicală.

Articol complet

Dacă Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi furnizorii de servicii medicale fac eforturi pentru informatizarea sistemului medical, pentru fişa medicală unică a pacientului, pentru dotarea cu calculatoare şi imprimante a cabinetelor medicale, licitaţii pentru softuri medicale - de ce nu este acceptată, ba chiar penalizată (!), de unele CJAS evidenţa electronică, cu posibilitatea tipăririi la cerere a registrelor şi fişelor ? De ce este necesar să fie consumate în continuare pixuri, hârtie şi timp ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu