vineri, 8 mai 2009

Presa - Initiativa legislativa



Medicalmanager.ro: Medicii de familie bistriteni cer 6% din PIB pentru sanatate

"Toate aceste prevederi, daca vor fi adoptate, vor duce la conditii mai bune in spitale, investitii majore pentru refacerea infrastructurii, dotarea cu aparatura performanta, medicamente si materiale sanitare, mai multe servicii specializate pentru pacienti, dotarea cabinetelor medicale, mentinerea personalului medical in Romania, venituri corespunzatoare pentru personalul de specialitate la toate nivelurile de asistenta medicala", se arata intr-un comunicat remis de catre presedintele Asociatiei Profesionale a Medicilor de Familie Bistrita-Nasaud, Simona Niculina Rus.

Realitatea.net: Medicii de familie vor o lege care să oblige Guvernul să aloce 6% din PIB pentru Sănătate

Medicii de familie adună semnături din partea pacienţilor pentru o iniţiativă legislativă ce ar obliga Executivul să aloce, anual, 6% din PIB pentru Sănătate, indiferent de partidele politice aflate la guvernare. "Acel 6% din PIB pentru Sănătate, promis de toţi şi încă neatins, ar trebui să devină lege. Iniţiativa legislativă a fost acceptată şi publicată deja în Monitorul Oficial", a precizat preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tănăsescu

Daca doriti sa sustineti aceasta initiativa, "Mergi la medicul de familie si semneaza pentru sanatatea ta!". Puteti semna in cabinetul oricarui medic de familie din sistemul de stat, chiar daca nu sunteti inscris pe lista sa sau nu sunteti asigurat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu