marți, 14 aprilie 2009

Mit - Formulare medicale



Mit: "Retetele, biletele de trimitere, concediile, adeverintele, fisele sunt primite de medicul de familie de la spital, ASP, CNAS, "stat". "

FALS !

Am precizat in cateva postari anterioare ca medicul de familie este si administratorul (patronul) propriului sau cabinet, nu este salariat "la stat". In baza contractului de furnizare de servicii medicale decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, incheiat cu aceasta, medicul de familie poate prescrie retete compensate sau gratuite, poate elibera bilete de trimitere sau internare si certificate de concedii medicale. Tipizatele cu regim special, imprimate la Imprimeria Romana si distribuite prin CNAS, sunt cumparate de catre medicul de familie din fonduri proprii, adica din venitul cabinetului, obtinut in urma contractului cu CNAS.

Preturile acestor tipizate, cf. paginilor CNAS locale, sunt:
Retete compensate/gratuite (model valabil pana la 30.06.2009): 6,50 lei/carnet cu 50 retete
Retete compensate/gratuite (model valabil de la 01.03.2009): 8,33 lei/carnet cu 50 retete
Certificate concedii medicale: 10,5 lei/carnet cu 50 certificate
Bilete trimitere/internare: 8,31 lei/carnet cu 50 bilete
(T.V.A. inclus)

In afara de aceste tipizate, medicul de familie cumpara, tot din fonduri proprii, alte formulare medicale, cum ar fi adeverinte medicale, retete simple, registru de consultatii, dar si chitantier, registru de plati, facturier s.a. . Fisele medicale de adulti, copii, gravide pot fi tiparite sau xeroxate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu