marți, 31 martie 2009
Rezultatul negocierilor
Pe siteul Asociatiei Medicilor de Familie Mures (pdf) si pe cel al Patronatului Medicilor de Familie din Bucuresti si judetul Ilfov a fost pus: .
Protocol incheiat astazi 31.03.2009 intre :
MS- reprezentat de Ministrul Sanatatii Ion Bazac
CNAS - reprezentata de Presedinte Irinel Popescu si:
SNMF/MG reprezentata de presedinte dr. Rodica Tanasescu,
PNMF reprezentat de presedinte dr. Doina Mihaila.
vicepresedinte SNMF si PNMF dr. Simona Sopov
vicepresedinte SNMF. dr. Simona Schnelbach
Va invitam sa il studiati, pentru a afla direct, de la sursa, care a fost rezultatul negocierilor, presa nereusind sa transmita informatiile corecte in intregime.
Rezumat:
- asigurarea permanentei să facă obiectul unei negocieri separate, nefăcând parte din contractul de furnizări de servicii în asistenţa medicală primară pe anul 2009, la nişte termene convenite de comun acord. (pe scurt: s-a renuntat la obligarea medicului de familie sa asigure permanenta (24 de ore din 24) prin contractul-cadru)
- medicii de familie nu vor asigura asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească, transport medical şi nici consultaţii de urgenţă la domiciliu în timpul programului de permanenţă.
(pe scurt: medicii de familie vor profesa conform specializarii lor, nu ca medici de urgenta)
- în situaţia cabinetelor medicale individuale cu medic angajat cu program de activitate distinct (5+2 ore/zi, 5 zile pe săptămână), nu se aplică depunctarea prevăzută în norme. În situaţia cabinetelor medicale individuale cu medic angajat cu acelaşi program cu medicul titular se menţine depunctarea conform normelor. (pe scurt: nu vor fi penalizari in cazul in care exista medic angajat cu program distinct de cel al titularului)
- pentru trimestrul IV pe 2009, valoarea minimă garantată a unui punct percapita să fie calculată în funcţie de fondurile aprobate cu această destinaţie, să fie prevăzută în norme şi să nu poată fi mai mică decât valoarea minim garantată pentru trimestrul II şi III, adică, 4,1 per capita şi 1,5 per serviciu, ceva mai mic decât în 2008 când a fost 4,6 per capita şi 1,8 per serviciu. (pe scurt: este garantata finantarea cabinetului pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie 2009, iar veniturile nu vor fi mai mici decat in lunile aprilie-septembrie 2009)
- prevederi legate de validarea pacientilor in SIUI (sistemul informatizat de evidenta a pacientilor si activitatii medicale)
- din cauza conditionalitatilor FMI pentru acordarea imprumutului, se accepta prescrierea pe DCI (medicamentele se vor scrie pe reteta cu denumirea substantei active, ex: ibuprofen, nu Nurofen)
- precizarea in Legea 95/2006 legata de dreptul de negociere pentru Contractul cadru si toate actele normative care privesc activitatea medicilor de familie al asociatiilor profesionale si patronale ale medicilor de familie se va discuta peste cateva luni, cand se vor face modificari la Legea 95/2006.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu