marți, 31 martie 2009

Cabinet medical construit de medicul de familie



Pasarea Phoenix in comuna Manastirea

Se spune ca ceea ce nu te omoara te face mai puternic. Si nu putini sunt cei care au dovedit cu viata lor realitatea acestei afirmatii. Unul dintre acestia este Catalin Petrencic, medicul care a reusit sa se elibereze de ruine pentru a-si castiga un nou inceput.

In aprilie 2006 a asistat la cosmarul din comuna Manastirea, cand apele Dunarii au inundat peste 200 de constructii, printre care si cea in care locuia si isi desfasura activitatea. Atunci, l-am intalnit inlacrimat in fata cladirii pline de noroi in care-si investise 14 ani din viata. Dupa doi ani de la inundatii pare o alta persoana. Are ochii luminosi, e fericit si povesteste cu entuziasm despre noul cabinet medical.

Nu i-a fost usor sa treaca de la planuri la fapte, desi terenul il avea deja. Il cumparase mai demult ca sa-si construiasca o locuinta, dar nu mai avea bani pentru a incepe constructia. Doua luni, din mai pana in iulie, a asteptat aprobarea unui credit de la diverse banci, dar toate l-au refuzat. Intr-un final, Libra Bank i-a imprumutat banii necesari. A mai primit sponsorizari din partea firmei Lindab si a dealerilor din zona si constructia a inceput. „In august turnam fundatia, iar la 25 decembrie am deschis cabinetul si am oferit primele consultatii. Tot atunci m-am mutat in noua cladire, am adus mobilierul pe care il aveam de la vechiul cabinet, electrocardiograful, sterilizatorul. Insa constructia cabinetului si a locuintei au fost finalizate de-abia in luna ianuarie.”
(
imagini cabinet si locuinta)

Spatiul noului cabinet este mai mic decat vechea cladire, dar este mai calduros, mai luminos, iar costurile de intretinere sunt mai scazute. Din pacate, este mai departe si mai greu accesibil pentru oameni. „La inceput, pacientii veneau curiosi, mirati sa aiba intr-un timp atat de scurt un nou cabinet. N-am pierdut decat vreo cincizeci de oameni de pe lista, iar numarul de consultatii n-a scazut. Singura problema este ca nu mai pot sa vina pe jos pentru ca distanta este mai mare”, adauga medicul.
(Articol complet)

Vom continua sa prezentam si alte cabinete construite sau reabilitate de catre medicii de familie din fonduri proprii. Nu ezitati sa ne transmiteti (prin rubrica de comentarii) si alte cabinete in care medicii de familie au investit. Tinem sa va reamintim insa ca majoritatea cabinetelor medicale, aflate in dispensare, sunt in proprietatea primariilor, acestea avand obligatia si dreptul de a le intretine sau reabilita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu