miercuri, 5 martie 2014

Contract de asigurari de sănătate


Aveți contract de asigurări de sănătate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate ? Cel mai probabil răspunsul este "nu". Dacă nu faceți parte din grupul extrem de restrâns al românilor care au contracte facultative de asigurări de sănătate cu CJAS.

Contractele dintre asigurat - noi, cei care plătim asigurările obligatorii de sănătate statului - și asigurator - casele județene de asigurări de sănătate - sunt obligatorii de șase ani. Adică de la intrarea în vigoare a Ordinului 345 / 2006 care prezintă și modelul acestui contract-fantomă. Parcă pentru a ne face în ciudă, contractul apare pe siteul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (www.cnas.ro/legislatie/contractul-de-asigurari-sociale-de-sanatate). Nici o Casă Județeană de Asigurări de Sănătate nu solicită asiguraților să-l semneze, preferând să gestioneze banii primiți fără să facă evidentă și relația directă existentă între asigurator (casa) și asigurat (noi).

"Avem și alte asigurări: RCA, CASCO, pentru terenuri și imobile.Pentru toate  avem încheiate contracte individuale cu asiguratorul.Numai pentru asigurarea de sănătate NU AVEM UN CONTRACT.

Pentru CNAS este suficient să ne ia banii. Nu știm pentru ce  plătim contributia la FNUASS. Nu știm care sunt serviciile medicale asigurate. Nu știm care ne sunt drepturile." spune autorul petiției online "Pe banii mei, vreau contract de sănătate !"

Dacă doriți contract de asigurări de sănătate, semnați petiția și apoi adresați o cerere Casei Județene de Asigurări de Sănătate de care aparțineți. Cererea se poate trimite și online, cum ne informează același autor al petiției.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu