luni, 17 ianuarie 2011

De ce nu recunoaște CNAS problemele SIUI ?Am scris deseori pe blog despre Sistemul Informatic Unic Integrat. Am prezentat toate problemele sistemului și dezinformările CNAS. Iată că după relansarea oficială a SIUI apar și dovezile că a fost prost conceput și că nu s-a ținut cont de feedback-ul oferit de utilizatori, dintre care medicii de familie reprezintă jumătate.

În ziarul Adevărul a apărut un articol despre raportul de Audit Intern realizat de CNAS pentru SIUI în 2009. Aflăm din acest articol și de ce CNAS ține cu dinții de SIUI și nu recunoaște că are probleme:

"Conform raportului de audit, contractul pentru realizarea SIUI are numeroase clauze care dezavantajează clar CNAS. Auditorii au subliniat că în cazurile de reziliere, cea care suportă pagublele este numai CNAS, sub forma sumelor facturate anterior şi neplătite, dar şi a contravalorii bunurilor şi serviciilor comandate, dar încă nelivrate."

Un comentariu:

 1. Am realizat pe pagina de web a CNSISP o pagina speciala pentru subiectul E-sanatate/ E-Health. E de tip opensource in sensul ca comentariile, brainstormingul si criticile constructive vor aduce viitoare upgrade-uri la aceasta pagina cu aceste informatii. Pagina este bilingva pentru ca este deschisa ideilor indiferent din ce parte a lumii vin, scopul paginii este sa gaseasca in final o solutie optima, reala si cat mai performanta pentru Romania si specificul ei in e-Sanatate.

  Versiunea in limba Romana:

  http://www.ccss.ro/public_html/html/FEP.html

  Versiunea in limba Engleza (ramasa in urma dar promit ca in masura timpului disponibil sa o reactualizez si sincronizez cu versiunea din limba romana):

  http://www.ccss.ro/public_html/html/FEP-en.html

  Comentariile, criticile argumentate si ideile constructive sunt binevenite si se pot trimite la adresa de e-mail: catalin.oprea@insp.gov.ro

  PS: Toate spamurile, mesajele care nu tin de subiect, mesajele calomnioase, necivilizate sau agresive, etc vor fi ignorate iar, adresele de e-mail vor fi blocate. Va multumesc pt intelegere

  RăspundețiȘtergere