vineri, 2 aprilie 2010

CNAS continuă să dezinformeze



În emisiunea News Magazine din 2 aprilie 2010, ora 10:30, reprezentanta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Adina Geană, a declarat că Normele de aplicare ale contractului cadru există de ieri pe siteul CNAS, sugerând că totul decurge normal şi că medicii de familie boicotează activitatea. Se observă o tendinţă îngrijorătoare a reprezentanţilor CNAS de a denatura adevărul. Prin vizitarea paginii CNAS se poate observa cu uşurinţă că normele de aplicare au fost publicate abia pe 2 aprilie 2010, conform datei automate ataşate de site, deşi este menţionat în cuprinsul articolului că ar fi fost "actualizat la 01.04.2010". Încercarea de dezinformare şi manipulare poate fi verificată şi prin accesarea proprietăţilor documentului (File>Properties>Description) unde se vede data la care a fost creat documentul: 02.04.2010 ora 08:32.

În continuare, reprezentanţii CNAS nu par să înţeleagă un simplu argument juridic: era datoria CNAS să anunţe din timp forma finală a Contractului cadru şi a Normelor precum şi perioada de semnare a prelungirii vechiului contract sau de semnare a noului contract, astfel încât la 1 aprilie să fi existat contract semnat între CNAS şi medicii de familie. Nu se pot antedata contracte şi nu se poate lucra fără contract, cu semnarea ulterioară. Este ilegal. Se poate observa pe toate siteurile CNAS si filiale că nu a existat nici o invitaţie anterior datei de 1 aprilie, nu exista nici acum şi, în plus, forma finala a contractului şi normelor a fost publicată abia pe 31.03.2010, respectiv 02.04.2010.

Un comentariu:

  1. FreeMind2/4/10

    Nimic nou, asa fac de fiecare data. Acuma sa fim seriosi, era evident ca n-or sa publice normele la timp, daca nu ma insel, trebuiau s-o faca cu o luna inainte, ce o luna, trebuiau de acuma 4 luni sa le publice.
    Cred ca sunt 100 de asociatii diferite ale medicilor de familie, organizati-va si voi o data mai bine si incepeti sa faceti o greva serioasa de cateva saptamani, oricum cand va expira contractul nu mai aveti nici un fel de obligatii.
    Mama mea e medic de familie, si efectiv nu inteleg cum nu innebuneste la toate tampeniile la care e supusa de acesti idioti. Oricum, sper sa iasa la pensie in curand, pentru ca din cate am inteles pensia ii iese chiar un pic mai mare decat venitul actual.
    In fiecare an sau de mai multe ori pe an rezulta un astfel de scandal pentru ca ministerul si CNAS'ul sunt conduse de niste retardati. Nu ca ar fi numai conducerea de vina, intreg sistemul de asigurari de sanatate din Romania e o gluma proasta.
    Lipsa de bani e una, dar scandalurile, teroarea si batjocura la care sunt continuu supusi medicii in acest sistem tampit sunt effectiv ridicole.
    Cred ca singurii care mai raman in tara aia sunt medicii care fie sunt prea batrani fie prea prosti ca sa plece.

    RăspundețiȘtergere