marți, 22 decembrie 2009

Dispensarul din Turnu, renovat de tânăra doctoriţăUn nou articol din seria dedicată cabinetelor şi dispensarelor renovate sau construite de medicii de familie, chiar şi atunci când acestea se află, încă, în proprietatea primariei.

"Dispensarul medical din Turnu fiinţează din anul 1904... Poate că nici n-ar trebui scris mai mult, vechimea clădirii (care numai clădire nu s-a putut numi) fiind supremul argument (vizual) pentru a se putea face o idee despre felul cum arăta pe parcursul timpului. Este probabil unul dintre cele mai vechi imobile cu o astfel de destinaţie din judeţ – dacă nu unicul. Şi cum despre reabilitări în acest timp – mai bine spus veac – nu (prea) a putut fi vorba – dispensarul tornean a continuat să existe ca ruină, stricând total imaginea localităţii.

Tânără şi dinamică, cu totul devotată jurământului lui Hipocrat – incorigibil entuziastă, doctoriţa Maria Xenia Criste şi-a făcut ucenicia la Arad timp de aproape 10 ani, având timp să aplice practic tot ceea ce a acumulat în atâţia ani de studiu.

"Ştiam că sunt necesare fonduri pentru a renova clădirea şi a-i face o faţă nouă, modernă.” Familia a pus umărul şi a ajutat la împlinirea visului. Lucrările de reabilitare au început în urmă cu o lună fiind terminate în proporţie de 80 la sută. „S-a dat jos totul până la văiugă, exterior-interior. Am pus gresie, faianţă, am zugrăvit modern, s-a vopsit şi s-au pus termopane la uşi şi ferestre, iar toaletele pentru pacienţi şi personalul medical sunt realizate la standard. Oamenilor nu le vine să creadă ce s-a putut face cu această clădire aproape ruinată într-un timp atât de scurt!” – zâmbeşte doctoriţa Criste.

Articolul complet

Aşteptăm comentarii şi cu alte cabinete renovate sau construite de medicii de familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu