luni, 26 octombrie 2009

200.000 de semnaturi pentru 6% din PIB pentru Sanatate



Iniţiativa legislativă "Mergi la medicul de familie şi semnează pentru sănătatea ta !" a strâns 200.000 de semnături, conform declaraţiei Dr. Sandra Adalgiza Alexiu din partea Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, pentru paginamedicala.ro. Astfel, cei 200.000 de semnatari, pacienţi ai medicilor de familie, şi-au manifestat susţinerea pentru un proiect de lege prin care domeniului Sănătăţii să îi fie alocat un procent de 6% din PIB. Finanţarea actuală este de doar 3-4% din PIB, în ciuda promisiunilor electorale din fiecare campanie de a aloca 6% Sănătăţii.

Conform medicalmanager.ro - Despre aceasta initiativa, Asociatia Medicilor de Familie va discuta marti, 27 octombrie, cand vor mai fi abordate si dificultatile sistemului sanitar din Romania si pericolele care il pandesc. Cu alocarea a numai 3-4% din PIB, problemele din sanatate se vor transforma in probleme sociale majore, sunt de parere reprezentantii medicilor de familie.

"Sanatatea este unul din bunurile cele mai de pret, o prioritate individuala de prim rang care trebuie recunoscuta ca prioritate nationala", a spus dr. Dorin Gabor, unul dintre initiatorii strangerii de semnaturi.

Puteti citi mai multe detalii de la conferinţa de presă de pe pagina iniţiativei legislative.