marți, 17 februarie 2009

Presa - Incheierea protestului



Realitatea.net: Ministerul Sanatatii si medicii de familie au ajuns la un acord

''Poate nu este ceea ce am dorit, însă întelegem că e un buget de auteritate. Scăderi vor fi şi la noi, dar astfel încât să putem să supravieţuim în 2009. Sper ca medicii să renunţe la proteste. Cheltuielile vor putea fi suportate din bugetul alocat fiecărui cabinet'', a declarat Doina Mihăilă, preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie.

TVR 1: Medicii renunta la proteste

Protestul medicilor de familie a luat sfarsit


DECLARAŢIE DE PRESĂ

În ziua de 17 februarie, începând cu ora 12.30 au avut loc negocieri între Ministerul Sănătăţii, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Patronatul Naţional al Medicilor de Familie şi Societatea Națională de Medicina Familiei.
În urma acestor discuții s-au decis următoarele:

- Trimestrul 1 rămâne conform actului adițional 2008 şi se încheie.
- Contractul-cadru 2009 cu începere de la 1 aprilie 2009 vizează trimestrele 2, 3 şi 4 ale anului 2009. Pentru acest contract, valoarea minimă garantată per capita este 4,1 RON şi PS este 1,5 RON, cu păstrarea raportului PC/PS - 80/20 pentru tot anul. Acest contract se referă la fondurile din FNUASS şi nu include programele naționale de sănătate, care vor fi contracte separate, cu finanțare bugetară.
- Se păstrează sporurile pentru grad profesional şi rural cu condiții grele.
- Dl. Ministru si-a arătat disponibilitatea pentru o mai buna comunicare in cadrul Comisiei de MF a MSP pe care o dorește restrânsa, dar care va cuprinde obligatoriu membrii din boardul SNMF, președintele PNMF si eventual cadre didactice din catedrele de medicina familiei.
- Se decide renunțarea la controalele programate la nivel național in perioada 18 - 20 februarie 2009
- S-a pus problema coplății începând cu 1 iulie 2009 de către dl. Ministru.

In aceste condiții Conducerea SNMF si a PNMF recomanda renunțarea la concediile programate in perioada 18 - 20 februarie 2009. Se continua strângerea de semnături pentru inițiativa legislativă


Preşedinte SNMF Preşedinte PNMF
Dr. Rodica Narcisa Tănăsescu Dr. Doina Mihăilă